Három kívánság

 2011.12.09. 11:42

Igeszakasz: Királyok első könyve 3:1-9

„… és ezt mondta Isten: Kérj valamit, én megadom neked!” (1 Királyok 3:5)

Nemrég megtudtam, hogy a ’három kívánságos’ mesék szinte minden kultúrában fellelhetők, s mindegyik ugyanazt a sémát követi. Megjelenik egy jótevő, aki felajánlja, hogy teljesíti három kívánságát a kiválasztottnak. A mesék mind arra futnak ki, hogy sok mindent szeretnénk, amit saját erőnkből nem lennénk képesek előteremteni.

Nos, a Bibliában is találkozhatunk ilyen történettel. Egy éjszaka az Úr megjelent Salamon álmában, és azt mondta neki: „Kérj valamit, én megadom neked!” (1 Király 3:5). Salamon bármit kérhetett volna: gazdagságot, tiszteletet, hírnevet vagy akár hatalmat. De ő mégsem kért semmi ilyesmit. Ehelyett „engedelmes szívet”, alázatos szívet kért Istentől, hogy hallgasson és tanuljon az Isten Igéjéből. A fiatal és tapasztalatlan király a kormányzás súlya alatt, az óriási nemzet felelősségétől terhelve az Isten bölcsességét kereste, hogy népét jól vezethesse.

Vajon én is ilyen bölcs vagyok? Ha Isten engem is személyesen megszólítana, és kívánhatnék valamit, vajon mi lenne az? Talán egészségért, jólétért, fiatalságért, hatalomért vagy elismerésért folyamodnék? Vagy esetleg bölcsességért, szentségért és szeretetért könyörögnék? Bölcs vagy bolond lennék ebben a helyzetben?

Képzeld el, hogy Isten teljesíteni akarja egy kívánságodat. Mit kérnél tőle? – David Roper

 

Az igazi bölcsesség, ha Jézus Krisztusra nézek;

Az igazi bölcsesség, ha életet adó igéjében bízom.

 

Isten bölcsességét megkaphatom, ha alázatos szívvel kérem.

A bejegyzés trackback címe:

https://ourdailybreadhun.blog.hu/api/trackback/id/tr513450330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása