Az éneklő edény

 2011.11.26. 12:47

Igeszakasz: Mózes 5. könyve 4:32–40

„Nekünk tehát fel kell karolnunk az ilyeneket, hogy munkatársakká legyünk az igazságban.” (János 3. levele 1:8)

A tudós és művész Michael Flynn egy éneklő edényt tervezett egy nemzetközi művészeti bemutatóra Michiganben, Amerikában. Az edény nem igényelt elektromosságot, csupán együttműködést, amely nem vehető meg a boltokban.

Amint az embereket kémleltem, arra lettem figyelmes, hogy senki sem olvasta el a használati utasításokat arra vonatkozóan, hogy az edényt egy kicsit meg kell lökni működése érdekében. Ehhez képest az emberek türelmetlenül várták, hogy mikor szólal meg a zene: kötötték az ebet a karóhoz. Aztán néhány perc múlva csalódottan és felháborodva távoztak, hogy bizony ez a masina nem működik.

Sokszor morfondírozom azon, hogy mi is hányszor leszünk ingerültek, ha az életünk nem úgy alakul, ahogyan azt elterveztük? Ragaszkodunk saját elképzeléseinkhez, melyekről azt hisszük, hogy jók, s közben minden csak rosszra fordul. Ahelyett, hogy Isten világát követnénk, mi a saját utunkon keressük a boldogulást.

Az éneklő edény példája rámutat arra, hogy nem várhatjuk el az élettől, hogy tökéletesen működjön, ha figyelmen kívül hagyjuk a világ Teremtőjének útmutatásait (4 Mózes 4:40). Engedetlenségünkkel megfosztjuk magunkat egymástól és Istentől. Ahhoz, hogy beteljesítsük Isten tervét a világ számára és a megváltást hirdessük, követnünk kell útmutatásait arról, hogy miként éljünk és dolgozzunk békében egymással. Ha az élet nem úgy alakul, mint szerettük volna, nos akkor valószínűleg nem követjük Isten akaratát. – Julie Ackermann Link

Bátorság kell ahhoz, hogy mindent Isten kezébe tegyünk, hogy magunkat teljesen átadjuk neki egész életünkkel, reményeinkkel és terveinkkel. Követni azt az utat, amit nekünk szánt és akaratát elfogadni sokkal bölcsebb, mint egyedül haladni az úton! – Kline

 Az élet olyan dal, amit Isten szeretne megtanítani nekünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://ourdailybreadhun.blog.hu/api/trackback/id/tr33412951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása