Igeszakasz: Zsoltárok könyve 86

„Figyelj rám, és hallgass meg Uram, mert nyomorult és szegény vagyok!” (86. zsoltár 1. vers)

Így vagy úgy, de mi is legalább egyszer elmondhatjuk a zsoltárossal együtt, hogy „nyomorult és szegény vagyok”. Aki közülünk a leggazdagabb, annak is be kell látnia, hogy leginkább a lelkünk szenved hiányt és szükséget, nem pedig a pénztárcánk. A milliomos Rich DeVos gyakran így nyilatkozik előadásaiban: „Csak egy bűnös vagyok, akit megmentett Isten kegyelme”.

A 86. zsoltár világosan beszél Isten segítségéről, amely azonban nem egy feltöltött bankszámlát jelent. Amikor tudatosítjuk magunkban, hogy stagnál az életünk, valamiben szükséget szenvedünk, akkor Isten nem abban mutatja meg szeretetét, hogy anyagi juttatásokban részesít bennünket. Sőt, inkább legyünk nyitottak arra, hogy Isten valami egészen más, sokkal értékesebb megoldást kínál számunkra.

Nos, lássuk, hogy Isten mit kínál a szükséget szenvedőknek. Isten megőrzi életünk, és mindazok életét, akik benne bíznak (2. vers). Kegyelmes és kész megbocsátani (3. és 5. vers). Isten meghallgat és válaszol az imáinkra (6-7. vers).

Nem azért kérjük Isten áldásait, hogy azt meg ne köszönnénk. Felelősségünk van, hogy Isten útján járjunk, igazságában éljünk, féljünk az Úr nevét, dicsőítsük Istent, és neki adjunk hálát minden körülmények között (11-12. vers).

Te is gyakran üresnek és szegénynek érzed magad? Ha igen, akkor üdvözöllek a klubban. Soha ne feledd, hogy Isten mennyi lelki áldást ad neked, és ezért hálával tartozol neki. – Dave Branon

 

Legszegényebb az az ember, akinek minden vagyona a pénze.

A bejegyzés trackback címe:

https://ourdailybreadhun.blog.hu/api/trackback/id/tr853415666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása