Mindig elérhető

 2011.12.02. 13:08

Igeszakasz: 145. Zsoltár 8-21

„Közel van az Úr mindenkihez, aki hívja, mindenkihez, aki igazán hívja.” (145. Zsoltár 18. vers)

Nővérem és férje albérletbe adták egyik lakásukat egyetemisták részére. Egy éjszaka arra lettek figyelmesek, hogy valaki betörni készül a lakásba. Akkor az egyik lány azonnal hívta a rendőrséget, hogy betörés van készülőben, de a telefonos operátor meglepő módon válaszolt: „Holnap reggel hívjon vissza. Most túl elfoglaltak vagyunk”. A válasz felháborító volt. A fiatal lány csak jót akart tenni azzal, hogy hívja a rendőrséget, de valami miatt kérését nem hallgatták meg. Ez az ellentmondás elég bosszantó.

Ilyen felháborító dolgok nem történnek, amikor Istenhez fohászkodunk imádságban. Bár sokszor nem tapasztaljuk, hogy Isten meghallgatna, Ő mégis figyel. Törődik velünk, és válaszolni fog. A Biblia emlékeztet, hogy bátran bízzunk Istenben, hiszen Ő nagyon is törődik azzal, ami éppen bennünket foglalkoztat: „Közel van az Úr mindenkihez, aki hívja, mindenkihez, aki igazán hívja” (Zsolt 145:18). Ha felé fordulunk, Ő sohasem fog elutasítani bennünket.

Ha szólunk Hozzá, nem kerül el bennünket messzire, hanem a lehető legközelebb jön hozzánk a szükség idején. Sohasem túl elfoglalt ahhoz, hogy meghallgassa gyermekei imáját – hall minket, ha szólunk. – Bill Crowder

 

Ha hívjuk a mennyországot, sohasem jelez foglaltat a vonal.

A bejegyzés trackback címe:

https://ourdailybreadhun.blog.hu/api/trackback/id/tr383431608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása