Van remény!

 2011.11.25. 11:22

Igeszakasz: Zsoltárok könyve 42:1–12

„Miért csüggedsz el, lelkem? ... Bízzál Istenben, mert még hálát adok neki az ő szabadításáért!” (Zsolt 42:6)

Egy egyetemi felmérés szerint az amerikai tinédzserek 15%-a érzi úgy, hogy megvan rá az esélye, hogy 35 éves koruk előtt halnak meg. Ez a pesszimista hozzáállás többek között vakmerő viselkedéssel is párosult az illetők körében. Egy gyermekgyógyászati magazinban közölt cikkében, Dr. Iris Borowsky így nyilatkozott: „Ezek a fiatalok azért vállalhatják ezt a rizikót, mivel semmi reményük sincsen és tudják, hogy semmi nagyobb dolog nem forog kockán”.

Sajnos senki sem mentes a kétségbeeséstől. A zsoltáros is többször könyörög segítségért, amikor élete kilátástalanná válik. „Miért csüggedsz el, lelkem, miért háborogsz bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok neki az ő szabadításáért!” (6. vers). A hit csodálatos ajándéka a remény, és a zsoltáros figyelmezteti is önmagát, hogy ne feledkezzen el Istenről, aki soha sem feledkezik meg övéiről.

Curtis Almquist írta, hogy „A remény fellobban Isten jelenlététől… a remény tovább növekszik, tudván, hogy Istennek terve van az életünkre nézve”. A zsoltárossal együtt elmondhatjuk, hogy „még hálát adok neki”.

Egy keresztény se vonakodjon attól, hogy segítséget kérjen, ha depressziós. Azt se higgyük, hogy a hit és az imádság túl egyszerű megoldás lenne a bajainkra. Hiszen Istenben mindig reménykedhetünk! – David McCasland

 

A remény egy keresztyén ember számára bizonyosság – hiszen ez a bizonyosság maga Krisztus.

A bejegyzés trackback címe:

https://ourdailybreadhun.blog.hu/api/trackback/id/tr923410550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása