A szülők szeretete

 2011.11.29. 11:16

Igeszakasz: Mózes 2. könyve 20:1–17

„Tiszteld apádat és anyádat!” (Pál levele az Efezusiakhoz 6:2)

Édesapám a napokban töltötte be 90. életévét, s az öregség jelei már megmutatkoznak fizikai állapotán. Még mindig megteszi napi sétakörútját, azonban bizonyos dolgokban már segítségre szorul, például már nem tudja elkészíteni az ebédjét.

Bátyám Steve és felesége Judy, elég közel laktak hozzá, s most úgy döntöttek, hogy összeköltöznek apával, hogy így még inkább gondját tudják viselni. Mi is feleségemmel szerettünk volna segíteni, ezért gyakran repültünk oda, hogy mi viseljük gondját apának, amíg bátyámék egy kicsit kettesben elmehettek valahová pihenni. Örültünk, hogy mi is segíthetünk, s ezzel nemcsak apával tölthettünk pár napot, de Steve és Judy vállairól is levehettük olykor a terhet.

A Biblia is arra int minket, hogy tiszteljük a szüleinket. Egy Újszövetségi kommentár szerint, amikor valakit tisztelünk, akkor „hódolattal, tisztelettel, nagyrabecsüléssel, kedvességgel, udvariassággal és engedelmességgel tartozunk neki, hiszen ez az élet természetes rendje”.

Kisgyerekeknél ez abban nyilvánul meg, hogy engedelmeskednek a szüleiknek. A tinédzserek esetében tiszteletet kell tanúsítaniuk feléjük, még ha úgy is gondolják, hogy ők jobban tudják, mi kell nekik. Felnőttként figyelned kell arra, hogy a szüleidet bevond az életedbe. Középkorúként és fölötte már meg kell győződnöd arról, hogy szüleid minden segítséget megkapnak öregségükben és romló fizikai állapotukban.

Hogyan tudnád ezen a héten megbecsülni a szüleid? – Dennis Fisher

Ne szalaszd el a lehetőséget, hogy tiszteld és engedelmeskedj a szüleidnek, akiket Isten adott neked – hisz egy nap már késő lesz. – Sper

Szüleink tiszteletében nincs korhatár.

A bejegyzés trackback címe:

https://ourdailybreadhun.blog.hu/api/trackback/id/tr223421564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása